Tennisvereniging Numansdorp stelt zich voor

Tennisvereniging Numansdorp is in 1972 opgericht. Begonnen werd met 4 onverlichte banen. Momenteel hebben wij 8 banen: 4 verlichte gravelbanen en 4 verlichte smashcourt banen. Smashcourt heeft bijna dezelfde speeleigenschappen als gravel en is ook in de wintermaanden bespeelbaar. Dit in tegenstelling tot gravelbanen.
Het aantal leden ligt de laatste jaren iets boven de 300. Van hen zijn circa 85 juniorlid. De meeste leden van TVN beoefenen de tennissport recreatief. Ze slaan regelmatig een balletje en bekommeren zich niet zozeer om hun speelsterkte. Natuurlijk hebben wij ook leden die competitie spelen, maar de meesten doen ook dat eigenlijk voor de lol. 
TVN hanteert een contributie die voor de tennissport als laag wordt gezien. Zo proberen wij met name de jeugd aan te trekken en de tennissport betaalbaar te houden voor de ouders/verzorgers. Natuurlijk kan dit alles niet zonder de hulp van sponsoren. Indien u als sponsor wilt helpen, kunt u contact opnemen met de sponsorcommissie.
Elk lid krijgt na betaling van de contributie een KNLTB-ledenpas. Als het clubhuis gesloten is, kunt u met die ledenpas de deur openen aan de kant van baan 1.
Om te tennissen moet u vooraf een baan reserveren. Dat kan per mobiele telefoon of computer via mijn.knltb.club Voor een enkelspel geldt 45 minuten en voor een dubbelspel geldt 60 minuten speeltijd. Als er geen anderen zijn die hebben afgehangen, mag er worden doorgespeeld. Er kunnen banen zijn geblokkeerd voor vrij spelen in verband met competitie, toernooien, les of andere activiteiten. Wat er allemaal wordt georganiseerd staat op de activiteitenkalender op deze website.
De lessen bij onze vereniging worden verzorgd door gediplomeerde leraren van tennisschool Ruben Zandee.
De leden van 18 jaar en ouder moeten verplicht 9 uur per jaar werkzaamheden verrichten voor de vereniging. Op die manier kunnen kantineprijzen en contributie laag worden gehouden. Er kan kantinedienst worden gedaan of men kan een bestuurs- of commissiefunctie bekleden.
 
De jeugdcommissie probeert er alles aan te doen om de jeugd enthousiast te maken en houden voor de tennissport. Verspreid over het hele seizoen zijn er allerlei activiteiten. In het voor- en najaar kan competitie worden gespeeld op woensdagmiddag, zaterdag of zondag. Inschrijving is mogelijk in verschillende leeftijdsklassen en speelsterktes. Verder hebben we jaarlijks een parktoernooi. 
Daarnaast zijn er verscheidene evenementen waarbij de gezelligheid een grote rol speelt; zowel voor jongere als oudere junioren en zowel voor beginners als gevorderden.
Verder wordt samengewerkt met veel andere tennisverenigingen in de Hoeksche Waard, zodat er ook tegen de jeugd van andere clubs kan worden getennist. 
Een nieuw seniorlid kan zich in het begin nog wel eens afvragen met wie en wanneer hij of zij zou kunnen tennissen. TVN heeft enkele activiteiten waarvoor u zich niet op hoeft te geven. Gewoon komen en meedoen, is het motto. Op iedere vrijdagmiddag van 13.00 tot 15.00 uur is er een inloop waarbij mannen en vrouwen welkom zijn om gezellig met elkaar te tennissen. In het zomerseizoen is er de wekelijkse mix-avond op de donderdag. Andere verenigingen noemen dit soms pasjesavond of racketwissel. U komt binnen en geeft uw pasje af bij de organisatie. U wordt zoveel mogelijk ingedeeld op sterkte en anders houden de tegenstanders daar wel rekening mee. Welkom zijn leden van 16 jaar (of dat dit jaar worden) en ouder.
Voor een nieuwkomer is er dus voldoende gelegenheid om kennis te maken met andere leden. Vaak worden er dan onderling nieuwe afspraken gemaakt om op andere tijdstippen nog eens te spelen.
Ook de senioren kunnen in voor- en najaar competitie spelen, zowel doordeweeks als in het weekeinde. Daarnaast organiseert de vereniging nog het open toernooi en het parktoernooi en enkele wedstrijden waarbij het veel meer om de gezelligheid gaat en de leeftijd en speelsterkte niet van belang zijn.
Vragen?
Wij hopen u zo voldoende informatie te hebben gegeven over onze vereniging. Mocht u nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen: [email protected] of bel een van onze bestuursleden. Hun namen en adressen kunt u vinden door rechtsboven op het trefwoord 'bestuur' te klikken.