Wat kan je doen?

Vanwege het corona-protocol zijn enkele gegevens in onderstaand bericht  tijdelijk anders.
Het afhangbord in de hal van het clubhuis is uitgeschakeld. Het is verplicht vooraf met de ClubApp via mobieltje of computer een baan te reserveren. Dat kan voor maximaal drie keer op één dag. Tussen het einde van de eerste speeltijd en de start van de volgende moet minimaal drie uur zitten. Tegelijk deze tijden reserveren kan wel.
Een ronde enkelspel is verlengd van 30 naar 60 minuten, het dubbelspel van 45 naar 75 minuten.
De mix-avond op donderdag en de Marjan-middag op vrijdag zijn voorlopig geschrapt.
 
Hoe en wanneer kan je tennissen?
Je kunt in principe op ieder willekeurig moment van de dag gaan tennissen. Neem je tennispasje mee naar de baan, trek de juiste schoenen aan (dit is erg belangrijk ter voorkoming van blessures en voor het behoud van onze banen) en neem je racket en een vriend of vriendin mee.
In de hal van het clubhuis vind je het afhangbord. Haal je pas door de kaartlezer, stel de begintijd in waarop je gaat spelen en je kunt de baan op. De handleiding voor het gebruik van het afhangbord hangt naast het systeem. 
Wanneer het druk is moet er regelmatig worden gewisseld: singelaars (= tweetal) na 30 minuten en dubbelaars (= viertal) na 45 minuten. Uiteraard kan je dan op het afhangbord kijken wanneer er een baan vrij komt en die reserveren. 
In het zomerseizoen is er elke donderdag van 19.30 tot 23.00 uur een zogenaamde mix-avond. Op deze avond kunnen leden vanaf 15 jaar meedoen. Je neemt ook nu weer je pasje mee en geeft dat in de kantine aan degene die de avond leidt. Hij/zij 'husselt' alle pasjes door elkaar en maakt iedere drie kwartier een nieuwe opstelling. Zo speel je dus een hele avond tegen en met verschillende mensen en leer je ook snel medespelers kennen.
Op vrijdagmiddag is de Marjan-middag een soortgelijke activiteit van 13.00 tot 15.00 uur. 
Bij beide evenementen kan je komen en gaan zoals het je uitkomt en er wordt zeker rekening gehouden met onderlinge verschillen in spelniveau.
In het winterseizoen is er op vrijdagavond een interne competitie voor herendubbel, damesdubbel en gemengd dubbel. Je geeft je vooraf op en wordt dan ingedeeld. Je speelt één volledige partij per avond.
Bij iedere uitgang van de tennisbanen staan voetbezems. Bij het verlaten van de baan altijd even de voeten daarop vegen. Daardoor kunnen het terras en de kantine schoner blijven.
 
Tennislessen
De tennislessen worden verzorgd door Tennisschool Maximus. Zie de informatie onder het trefwoord 'tennisles'. Voor vragen kan contact worden opgenomen met de tennisschool. Lessen kunnen alleen gevolgd worden door leden van TVN.
 
Evenementen
TVN organiseert door het jaar heen vele evenementen. Alle evenementen worden bekendgemaakt via de mail, op facebook, op de website en in de nieuwsbrief. Onder het trefwoord 'Activiteiten' op deze website staat de kalender. Daarop is te zien wat er op bepaalde dagen te doen is en hoeveel banen daarvoor zijn gereserveerd.
 
Introduceren
Als een TVN-lid iemand wil introduceren, kost dat € 5,- voor een senior-introducé en € 2,50 voor een junior-introducé. In principe mag iemand 3 keer geïntroduceerd worden. Als de introducé lid wordt, wordt het betaalde verrekend. Je kunt in de kantine betalen of het geld overmaken naar rek. NL05RABO0347403816 t.n.v. Tennisvereniging Numansdorp. Jij als lid haalt je pasje door de lezer van het afhangbord. Dan zie je je naam verschijnen. Klik dan op ‘introducé’ en tik de naam van die introducé in.

Mochten er nog vragen zijn, neem dan gerust contact met ons op.